Recepten

 

Home

Nieuws

Foto's

Recepten

Muziek

Vleespannetje 4p

Ingredienten: 1 kipfilet, 1 varkenshaas, 1 hamlap, ui, paprika, courgette, champignons, prei, peterselie, geconcentreerde tomatensaus, sweet chilisaus, knoflook, kerrie djawa, wat tijm, oregano, basilicum, ketjap, ketchup, laulierblad, kruidnagels, peper en zout.

Snij het vlees in  niet te kleine stukken en kruid ze. Bak ze vervolgens tot ze gaar zijn. Doe de tomatensaus in de pan met de sweet chili en voeg kruiden naar eigen smaak toe. Daarna de groenten toevoegen en het geheel goed mengen. Laat het geheel zachtjes sudderen tot de groenten bijna gaar zijn. Voeg vervolgens het vlees toe en laat het geheel nog een half uur sudderen. Het gerecht kan direct geserveerd worden, maar het kan ook gemaakt worden voor de volgende dag. Serveren met rijst.

Heb je het gerecht gemaakt, laat me dan even weten hoe je het vond en of je nog ideeën hebt om het recept te verbeteren.

Lasagne alla frutta  3p

1 pak Knorr Lasagne Bolognese, 200 gr in blokjes gesneden achterham, 1 rode en 1 groene paprika, 1 ui, blikje ananas schijfjes zonder vocht, banaan, kaas, 4 dl melk en 3 dl water.

Bak de gesnipperde ui in de boter en voeg de gesneden paprika toe. Ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. Voeg de achterham toe.

Roer de saus samen met de banaan, ananas, melk en het water door het mengsel en laat dit 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken, de saus blijft dun.

Vet een ovenschaal in en doe de saus en de lasagnabladen om en om in de schaal. Begin en eindig met de saus. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en laat dit in een voorverwarmde oven (ca 200 C) in 30 tot 40 minuten gaar worden.

Gehaktballetjes in zoetzure saus  (4p)

500 gr rundergehakt, 1 ei, paneermeel, ketjap, v-tsin, peper, zout, paprikapoeder, slaolie, 1 zeer fijn gesnipperde ui, 1 geperst teentje knoflook, 6 eetlepels geurige azijn, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, djahe, kerrie djawa, stukje wit van prei, 2 dl. ketchup of tomatensap, bindmiddel.

Doe het gehakt in de kom met ei, paneermeel, 2 eetlepels sojasaus, v-tsin, paprikapoeder, djahe, peper en wat zout. Het geheel goed mengen en er mooie kleine balletjes van maken.

Bak de gehaktballetjes in wat olie krokant en mooi van kleur, voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en fruit die goudgeel. Voeg azijn en suiker toe. Snij de prei fijn en voeg die samen met de basterdsuiker, azijn, tomatensap/ketchup en ongeveer 2 dl water toe. Breng de saus op smaak met djahe, kerrie djawa, ketjap, paprika peper en zout. Temper het gas en laat het vlees in 20 minuten gaar worden. Proef de saus en breng die eventueel verder op smaak.

Roer het bindmiddel door de saus tot deze goed gebonden is.

Serveren met rijst.

Babi paksoi  (4p)

 

5 ons hamlappen, 1 ons ontbijtspek, 1 rode paprika, 1 grote ui, 2 ons paksoi, 1 ons taugé, 1 lepel sambal of twee Spaanse pepers, 2 eetlepels soja olie, 2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels rijstwijn, bouillonpoeder.
 

In een pan boter uit laten bruisen en licht bruinen, schroei het vlees aan weerszijden en temper het vuur. Blijf met het vlees over de bodem van de pan schuiven en keer het regelmatig. Vervolgens verder bakken tot het vereiste gaarpunt. Het vlees uit de pan nemen en de braadboter eventueel afblussen met water of ander vocht.

Snijd het vlees en het spek in dunne reepjes van maximaal 0,5 cm dik en 5 cm lang. Doe dit ook met de ui, paprika en paksoi. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, spek, Spaanse pepers/sambal en paprika. Voeg daarna de reepjes vlees toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg vervolgens de rijstwijn en de ketjap toe. Roer het even goed door en voeg dan de taugé en paksoi toe. Vermeng dit alles goed en laat het ca. 5 minuten goed verwarmen. Voeg naar smaak kruiden en bouillonpoeder of zout toe.

Serveren met rijst